Bacalar

geplaatst in: Mexico | 3

Bacalar staat bekend om haar blauwe meer van 42 km lang; ‘The lake of 7 colours’. En dat klopt inderdaad! Als de wind over het meer waait, zie je de kleuren blauw veranderen. Naast het meer is hier niet veel te beleven. Er is enkel een stadsplein, met twee of drie restaurantjes op. Da’s alles.
We brachten onze tijd hier dus vooral aan het meer door. De eerste dag gingen we samen met héél veel Mexicanen (want het was zondag) naar het openbare ‘zwembad’. Dat zwembad is eigenlijk gewoon een stukje van het meer, met een paar glijbanen en houten wipplanken. Er was best veel volk aangezien de Mexicanen met heel hun familie en overvolle frigoboxen naar hier afzakten. Gezellig!

Op dag twee werden we al vroeg gewekt door onze wekker. Er stond namelijk een Stand Up Paddling Sunrise tour op het programma! De tour begon al om kwart voor 6. We kregen allemaal een board, paddle en reddingsvest en dreven een beetje wankelend het meer op. Een mooi tafereel, met de opkomende zon op de achtergrond. De eerste stop van deze tour was de Black Cenote. Doordat het water zo helder was, zag je precies waar het zwarte gat in het meer begon. Deze cenote is maar liefst 85 meter diep!! Vandaar dat het echt op een zwart gat leek. Hier kon je ook vanaf de kant met een slinger het water in, en Rein waande zich natuurlijk Tarzan. *PATS* recht op zijn verbrande rug! Daarna paddelden we een stukje van de Pirates Channel richting een strandje aan de overkant van het meer. Het was echt genieten zo, met de zon die langzaam opkwam! De tour werd afgelsoten met een lekker gezond ontbijtje! Daarna zijn wij terug een klein dutje gaan doen 😀 En in de namiddag hebben we weer aan het meer gelegen! Dit waren de laatste zon-zee-strand dagen voor een tijdje, want morgen vertrekken we naar het binnenland van Belize.

 

PS. De hond op onderstaande foto’s is Jeffrey. Hij is gedurende twee dagen trouw aan onze zijde gebleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Responses

Laat een reactie achter