Bagan

geplaatst in: Myanmar | 0

Om van Mandalay naar Bagan te gaan, moesten we een hobbelige busrit van vijf uur trotseren. Bij aankomst in Bagan zagen we al meteen wat voor een magische plaats dit was. Heel de rit van het busstation naar ons hotel wisten we niet waar kijken. De bakstenen tempels waren enorm dicht bezaaid, ongelofelijk. Op heel de Bagan-site zijn er meer dan 3000 tempels!

Zoveel tempels, zo weinig tijd. Je kan hier namelijk enkel een pasje kopen dat je drie dagen toegang geeft tot de tempels. De eerste dag besloten we dus om met een Tuktuk rond te reizen, zodat we veel konden zien. Dit was ideaal omdat het zooo warm was en we dus na elke tempel terug in de Tuktuk konden stappen.

De volgende twee dagen huurden we een E-bike, drie dagen met de Tuktuk zou ons te duur uitvallen. Toeristen kunnen hier overigens geen echte scooters huren, omdat dit voor onervaren chauffeurs te gevaarlijk zou zijn om over de smalle zandweggetjes tussen de tempels te cruisen. Zelfs met onze E-bike zijn wij een paar keer net-niet tegen de grond gegaan.

 

Het toerisme in Bagan is gigantisch. Nergens in heel Myanmar hebben wij zoveel toeristen bij elkaar gezien. We zijn zooo blij dat we hier in regenseisoen waren, want als je de gigantische -nu lege- parkings zag bij de grote tempels en het potentieel voor honderden tourbussen, zou ik echt niet willen weten hoe het er in Bagan aan toe gaat in het hoogseisoen.

We bleven nog een dag extra om aan ons zwembadje te liggen en wat kleur op te doen, om dan ’s avonds een nachtbus terug te nemen naar Yangon. Dit was ook ons beginpunt in Myanmar, de cirkel is dus rond. Ons visum is bijna verlopen, het is dus tijd om ons Myanmar verhaal af te sluiten en naar de volgende bestemming te gaan: Singapore!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter