Bangkok

geplaatst in: Thailand | 0

We zijn weer vertrokken! Onze eerste stop in Azië is Bangkok, Thailand. Eerste indruk: heel warm! Amai, puffen en zweten is dat hier. Ongelofelijk. Bangkok is eigenlijk een hele chaotische en vuile stad, maar er is zoveel te doen. Op de eerste dag hebben we de verschillende buurten zoals China Town verkend en wat marktjes gedaan. Zo was er bijvoorbeeld de Flower Market, waar duizenden bloemen, en vooral ook bloemenkopjes voor het offer, verkocht werden.

Verder hebben hier vooral veel verschillende gouden tempels bezocht. Zo hebben we de liggende Boeddha gezien, die maar liefst 45 meter lang en 15 meter hoog is. Er was ook nog de ‘Golden Boeddha’, gemaakt uit massief goud en meer dan 200 miljoen euro waard. Hier zijn ze pas 60 jaar geleden achter gekomen, nadat ze deze gigantische bepleisterde Boeddha van hun kraan lieten vallen en het omhulsel er ronduit brak. Maar onze hartjes gingen vooral sneller slaan bij het kleurrijke Wat Arun. Dit tempelcomplex is versierd met porseleinen servies dat begin de 19e eeuw door de Chinezen als ballast werd gebruikt in hun scheepstransport. Op een rooftopbar genoten we nog na van de zon die langzaam onder ging achter het tempelcomplex.

De mooiste en indrukkwekkendste tempel was meteen ook de bekenste van Bangkok: de Wat Phra Kaew. De inkom was prijzig en Rein moest speciaal een alladinbroek gaan kopen om binnen te mogen, maar dat was het allemaal zeker waard. Ik heb nog nooit zo een blinkende tempels gezien! Het was echt adembenemend mooi.

We maakten ook een daguitstap naar Ayuthaya, de hoofdstad van het Siam rijk van de 14e tot de 18e eeuw. Op de heenweg werd ik nog half aangereden door de taxi, omdat we ons niet wilden laten afzetten! Hij wou niet met de meter rijden en een veel te dure prijs vragen. Toen we zeiden dat we dat niet wilden en wouden uitstappen, reed hij gewoon door terwijl ik nog half in de taxi zat! Ongelofelijk toch! Over de tempels zelf waren we niet zo heel erg onder de indruk.. Erg om te zeggen, maar door alles wat we eerder al in Mexico gezien hadden, waren we niet megahard onder de indruk van deze slecht bewaarde tempels. Oeps.

Op vlak van eten was er voornamelijk Pad Thai. Op de ene plek was deze al beter dan de andere. Onze favoriet was de bekendste plek (Thip Samai), waar ze de Pad Thai serveerden in een omhulsel van ei. Hier stond wel dagelijks een enorme rij, maar het wachten duurde niet lang, gezien er ongeveer één Pad Thai per seconde (!) uit de pan rolde.

Weetje: in Bangkok alleen zijn er al 2700 winkels van 7 Eleven! Tweeduizendzevenhonderd! Dat is een derde van alle 7 Eleven’s in heel Noord Amerika.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter