Kalaw – Inle lake

geplaatst in: Myanmar | 0

Kalaw is een leuk backpackersdorpje, met een aantal leuke eetgelegenheden die er niet uitzien alsof je er voedselvergifteging zou krijgen. Joepie! Jammer genoeg zijn we hier maar één dag gebleven, want op dag twee begonnen we aan onze wandeltocht naar Inle Lake. Op twee dagen wandelden we 40 kilometer en doorkruisten we verschillende lokale dorpjes. Halverwege sliepen we bij een familie thuis. Gezellig! En het leukste was dat de touroperator onze gigantische rugzakken rechtstreeks naar Inle Lake bracht. We moesten dus niet alles meesleuren.

Dag één begon goed: het was droog en bewolkt, dus niet extreem warm. Soms een klein buitje, maar dat was een leuke afkoeling. Maar tijdens de lunch regende het een uur lang pijpenstelen, waardoor we in de namiddag over extreme modderige paadjes moesten wandelen. Dit was echt suuupervermoeiend, omdat we elke stap uitgleden.. En ikzelf ben uiteraard effectief helemaal onderuit gegaan, pal in de modder. Gelukkig was ik niet de enige 😀

Drie uur later dan gepland kwamen we dan eindelijk op onze eindbestemming aan. De familie waar we sliepen had een mooi groot huis. De voorzieningen waren uiteraard wel vrij basic: we sliepen in een zaal op een dun matrasje op de grond, de WC was gewoon een put en de douche was een bak regenwater waar je water uit kon scheppen. Het eten dat we kregen voorgeschoteld was wel extreeeem lekker! We vroegen onze gids of er iemand in het dorp een televisie had, zodat we de Rode Duivels konden kijken. Hij antwoordde ons dat er effectief iemand was met een TV, en voegde daaraan toe dat het dorpje geen stroom had, dus dat we daar niet veel mee waren. Geen idee wat die mens dan met zijn TV deed, maar goed. Geen stroom betekent natuurlijk ook: geen licht. ‘S avonds sloten ze dus de lamp boven de eettafel aan op een autobatterij. Gelukkig konden we toch naar de voetbal kijken, omdat wij ons klein laptopje mee hadden en iemand anders nog gigantisch veel 4G had. Dit trok enkele nieuwsgierige dorpsbewoners naar bij ons. Gezellig!

De volgende dag moesten we al vroeg uit de veren voor de rest van de tocht. We sloegen eerst enkele pancakes achter de kiezen en vertrokken op pad. We hadden ook meer geluk met het weer vandaag. ‘ S nachts had het niet zoveel geregend, waardoor de paden goed bewandelbaar waren. Het was wel een zware tocht, we moesten heel de tijd heuvels op en af klauteren en de gids koos precies niet echt de makkelijkste paadjes. Maar goed, helemaal uitgeput kwamen we aan bij Inle Lake! Hier namen we na de lunch het bootje naar de andere kant van het meer. Eerst moesten we door een heleboel dichtgegroeide kanaaltjes varen, waar de boeren vanuit hun bootjes hun tomatenplantages temden. Het was leuk te zien hoeveel bedrijvigheid er op het meer was. En er waren ook veel toeristen, dat was ook leuk want de laatste weken hadden we er amper gezien. Het Zuiden van Myanmar is duidelijk niet zo een populaire bestemming, zonde!

In Inle Lake brachten we nog een extra dag door en bezochten we nog wat dorpjes met de boot. Zeer mooi hier allemaal, en alleen al over het meer varen is al erg leuk. De vissers vissen hier ook op een speciale manier, zie foto’s!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter