Singapore

geplaatst in: Singapore | 1

Tijd voor iets Westers: Singapore. Behalve dat we in een gigantisch crappy hotel verbleven, vol schimmel en ongedierte (thanks booking.com) was Singapore echt een super bestemming! Deze stadsstaat is precies zoals we in ons hoofd hadden: proper, met overal gigantisch hoge gebouwen en héél veel groen.

Funfacts: Kauwgom is verboden in Singapore. Er staan hoge boetes op als je het meebrengt vanuit een ander land, en in Singapore zelf is het nergens te verkrijgen. Verder krijg je ook een fikse boete wanneer je de straat oversteekt langs een zebrapad en wanneer je iets op de grond gooit. Waarschijnlijk is het daarom dat iedereen gezellig in groepjes rond de vuilbak zit te roken.

De eerste dag zijn we ergens lekker Westers gaan ontbijten. Dat was lang geleden! Daarna hebben we de stad wat verkend, zijn we gaan slenteren door Little India en hebben we onze kennis van Singapore bijgeschaafd in het Nationaal Museum. Singapore heeft verschillende gigantische museum waar ze miljoenen ingepompt hebben om ze tot de top van de wereld te laten behoren. Met succes, want de Museums waren echt tóp! We leerden er over de geschiedenis van de stadsstaat en verder pronkten ze, terecht, met heel wat cijfers. ’s Avonds bezochten we de lichtshow van Gardens By The Bay. Dit was echt typisch Singapore zoals we het kenden uit de boekjes. Heel leuk!

De volgende dag brachten we een bezoekje aan de zoo van Singapore. Deze staat wereldwijd bekend omdat hij volgens dierenactivisten zo ‘goed’ is voor de dieren. We waren duidelijk niet de enige met dit idee (het was weekend) en moesten eerst anderhalf uur in de rij staan voor tickets. Heftig. Eens de zoo binnen, merkte je daar wel heel weinig van. Omdat er tal van kleine paadjes waren en superveel grote bomen en struiken, kon je gemakkelijk van de massa ontsnappen. Er waren ook heel wat dieren, voornamelijk aapjes, die vrij in de zoo rondliepen. Het was dus altijd een beetje opletten geblazen.

Er zaten heel wat dieren die je bij ons in de zoo ook kunt vinden zoals giraffen, olifanten en leeuwen. Maar hier waren er ook neusapen, witte tijgers en blauwe kikkers! Het was bij uitstek de mooiste zoo die ik al bezocht heb. We denken dat onze neefjes jaloers zouden zijn 🙂 In de late namiddag bezochten we nog de Nationale Orchideeëntuin, die de grootste ter wereld zou zijn.
Jammer dat ze niet allemaal in bloei stonden.. Het was nu al prachtig, maar moest echt alles in bloei gestaan hebben, zou het fenomenaal geweest zijn! Deze Ochideeëntuin ligt in de Botanische tuin, waar toevallig een klassiek concert bezig was. Waarschijnlijk als oefening voor de nationale feestdag de week erna. Het leek wel alsof elke inwoner van Singapore daar aanwezig was! Indrukwekkend.

Op de laatste dag bezochten we de ‘domes’ van Gardens by the Bay. De eerste was een verzameling van verschillende planten ter wereld, die opgedeeld waren per werelddeel. Er was dus ook een speciale afdeling voor de cactussen! Ik heb nog nooit zo veel cactussen samen gezien. Sommigen waren echt gigantisch. Deed me meteen denken aan mijn eigen verzameling thuis. (Ze leven toch nog he Noor? 🙂 ) De tweede Dome was een nabootsing van een Cloudforest. In het midden van de Dome was een bergtop nagebootst met een gigantische waterval. De bergtop stond vol met verschillende soorten bloemen, planten en mossen. Dat was prachtig.

’s Middags zijn we naar een Hawkercenter geweest voor lunch. Dat is een plek vol eetstandjes waar je aan een prikje de lokale specialiteiten kan proeven. Daarna hebben we nog een toertje door Chinatown gedaan en dan was het tijd om de bus naar Maleisië te nemen. We hadden gerust nog een paar dagen langer in Singapore kunnen blijven plakken, want er was echt enorm veel te doen, maar de stad is toch een beetje te duur voor ons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Noor

    Je cactussen zijn wat slap. Is het normaal dat ze naar beneden hangen ? Maar ze zijn nog groen (althans hier en daar) en lijken nog te leven .Voor de rest : goede zorgen.

Laat een reactie achter